page_banner

Вести

1

Со континуираното подобрување на животниот стандард, луѓето сè повеќе посветуваат внимание на безбедноста на храната. Дали пластичните кеси што се користат за пакување храна ги исполнуваат стандардите за храна, стана вообичаена грижа за многу луѓе. Кои се општите карактеристики напластични кеси за храна?

Пластичните кеси за храна генерално се поделени на обични кеси за пакување храна,вакуумски кеси за пакување храна , кеси за пакување храна на надувување, кеси за пакување варена храна, торби за пакување храна и функционални кеси за пакување храна. Материјалите се исто така разновидни, а вообичаените материјали за пластични кеси за храна вклучуваат: PE (полиетилен), алуминиумска фолија, најлон и композитни материјали, итн. заеднички карактеристики без разлика на категорија и материјал. Прво, од нив се бара целосно да ги блокираат органските растворувачи, маснотиите, гасовите, водена пареа итн.; второ, тие имаат одлична отпорност на пропустливост, Тој е отпорен на влага, отпорен на ладно, отпорен на топлина, отпорен на светлина и изолација и има прекрасен изглед; трето, лесно се формира и има ниски трошоци за обработка; четврто, има добра сила, а перформансите на силата по единица тежина на пластичната кеса за пакување се високи, отпорни на удари и лесни за менување.

Покрај горенаведените карактеристики, за потрошувачите на производи за јадење, пластичните кеси за храна имаат и некои карактеристики кои произлегуваат од тешките барања. Пред сè, главните материјали и помошни материјали што се користат главно содржат малку хемикалии штетни за човечкото тело, или според посебните потреби во реалниот производствен процес, содржината на хемиските супстанции е во рамките на дозволениот стандарден опсег на земјата, а хемиската стабилност е силна; пластичните кеси за храна понекогаш имаат и соодветни функции против корозија, анти-рѓа и анти-електромагнетно зрачење, обезбедувајќи безбедност и хигиена на храната од сите агли.

Значи, за потрошувачите, како да се идентификуваат пластичните кеси за храна? Можете да почнете од следниве аспекти: прво набљудувајте го изгледот кога ќе ја добиете кесата за пакување. Материјалот од пластична кеса за храна нема мирис, униформа текстура, светла боја, висок сјај и транспарентност; тогаш можете да го допрете со рацете за да видите како се чувствува пластичната кеса за храна, добра, не леплива, мазна, без очигледна зрнестост. Доколку се исполнети овие барања, тоа е безбедна и хигиенска пластична кеса за соодветна храна.

Пакување Linyi Guoshengli, како аснабдувач на кеси за пакување храна , строго ги почитува прописите и спецификациите за производство, се придржува до процесот на производство на пластични кеси за храна, а исто така има положено ISO9001, BRC и други сертификати. Нашите производи се извезуваат во многу земји во Европа, Америка, Азија итн., И беа широко препознаени и пофалени од клиентите. Пријателите од целиот свет се добредојдени да не контактираат за нарачка, е-пошта наsales@guoshengpacking.com


Време на објавување: мај-10-2024 година